Les notícies dels barris

NOTÍCIES

Comunicat Aliança contra pobresa energètica,  dijous 24 d'abril de 2014

Avui l’Aliança contra la pobresa energètica comença una campanya informativa i de denúncia que es perllongarà tot el mes, amb l’objectiu d’informar a les persones afectades per talls de llum, aigua o gas, o que no poden fer front al pagament de les factures dels seus serveis bàsics, així com als i a les professionals dels serveis socials.

La campanya “Tens drets, que no te’ls tallin” dóna informació, a través de díptics, xarxes socials, un lloc web propi –http://pobresaenergetica.es- i altres mitjans, dels protocols d'actuació que s'acaben de posar en marxa i que marquen les passes que han de donar les persones afectades.

Gràcies a la pressió exercida per l’Aliança, s’ha aconseguit que Endesa, que fins ara havia fet cas omís als reclams de la ciutadania, habiliti 5 punts d'atenció específics per atendre i estudiar els casos de vulnerabilitat econòmica. (Seguir llegint comunicat) (Tríptic informatiu)

Comunicat 9Barris Cabrejada,  dimarts 15 d'abril de 2014

El passat 11 d'abril un veí de Nou Barris va rebre la comunicació per part de l'Ajuntament de Barcelona d'una multa de 300 euros per haver penjat una pancarta en el monument de la plaça de Llucmajor el passat 8 de març. La pancarta de plàstic, lligada amb corda a la base de l'estàtua de la República, deia “Nou Barris Cabrejada diu: nosaltres parim nosaltres decidim” i la seva col·locació formava part de l'acte reivindicatiu que va organitzar la campanya amb motiu del Dia de la Dona Treballadora (veure foto). Es tracta d'una sanció recollida a l'Ordenança de Civisme que castiga la “degradació de l'entorn urbà”. Des de la campanya 'Nou Barris Cabrejada, diu prou!' considerem:

- Aquesta multa imposada a un veí en realitat va dirigida a la campanya Nou Barris Cabrejada, formada per més de 100 entitats del districte que vam consensuar i organitzar els actes del 8 de març.
-En tot moment el grup de dones que va preparar la jornada, que va constar de diferents activitats durant tot el dia, va mobilitzar centenars de veïns i veïnes i va discórrer pacíficament per diferents llocs de l'espai públic, va tenir especial cura perquè cap de les accions no danyés un mobiliari urbà que considerem patrimoni dels barris. (Seguir llegint)

 

El 17% dels veïns i les veïnes de l’Estat Espanyol tenen dificultats per pagar el rebut de la llum, el gas o l’aigua, víctimes de la pobresa energètica, que el 2012 va causar més de 7.000 morts prematures. Les xifres parlen soles:  1,4 milions de famíles es van veure afectades pels talls d’electricitat, 524.000 dels quals van ser executats per Endesa. Pel que fa als expedients de suspensió del subministrament d’aigua, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona es van quasi triplicar respecte l’any anterior, arribant als 72.039 casos.

Aquesta realitat s’engloba en una problemàtica molt més àmplia, ja que actualment gairebé una de cada tres persones ja viuen per sota del llindar de la pobresa .

I al mateix temps que la pobresa s’escampa pels barris, les grans distribuïdores que operen a Catalunya segueixen enriquint-se a costa de pujar les tarifes: el preu de l’electricitat ha pujat un 83% des del 2003 i l’aigua s’ha encarit un 65% des del 2008. Unes alces que han acabat generant  a Endesa (electircitat), Gas Natural – Fenosa (gas) i Agbar (aigua) 2.771 M€, 1.657 M€ i 432,9 M€ de beneficis respectivament des del 2012.
Davant de tot això, la Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC), entitat que forma part de l’ALIANÇA CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA, demana a les seves AV sòcies i federacions que pressionin als ajuntaments respectius perquè aprovin la moció, amb el ferm compromís d’eradicar aquest problema social al municipi. (Model moció)

Comunicat Grup de Recerca Memòria Cooperativista,  dijous 10 d'abril de 2014

Una exposició sobre la història del moviment cooperativista a la Barceloneta. Una invitació a conèixer la cultura d'ajut mutu i d'autogestió co·lectiva que les cooperatives obreres de consum van desenvolupar al nostre barri des de finals del segle XIX. Un bagatge útil d’emancipació social per als temps difícils que vivim. Un patrimoni que avui està en joc en el repte de recuperar l’edifici de l’antiga cooperativa El Segle XX per al barri.

El recorregut comença amb una panoràmica del cooperativisme històric a Catalunya i Barcelona. Tot seguit les cooperatives de consum són emmarcades en el context d'un barri obrer com la Barceloneta, atravessat pel conflicte social i articulat en una constel·lació d'espais proletaris autònoms. Després es dóna pas a les històries de La Fraternitat, El Segle XX o el Centre Cooperatiu de Pescadors, amb les seves llums i les seves ombres. També es posa sobre la taula quina fou la sort de les cooperatives sota la dictadura franquista i la Transició. Finalment s'obre la finestra de l'actual recuperació de la memòria, el patrimoni i les pràctiques cooperativistes.

Exposició
Del 10 d’abril al 8 de juny de 2014
d’11 a 13h i de 16 a 20h
a la Casa de la Barceloneta 1761
C/ Sant Carles 6. Tel. 93 62426661

Comunicat FAVBarcelona,  dimecres 09 d'abril de 2014

La Plataforma Stop Pujades Transport, que ha mobilitzat les reivindicacions als barris contra la pujada abusiva de les tarifes del transport públic, convoca la ciutadania aquest dijous 10 d'abril a una jornada de pressió social per reclamar la concreció i aplicació d'una rectificació de les tarifes del transport públic. La mateixa tarda del 10 d'abril hi ha convocada una taula social amb la Favb, Confavc, PTP i Stop Pujades amb l'ATM.

La mobilització es concreta aquest dijous 10 d'abril amb concentracions a les estacions del metro a les 19 hores i a partir de les 20 hores, tothom a l'estació de la Sagrera, on hi haurà actuacions musicals, ponències, sopar i una assemblea oberta on s'exposarà el resultat de la reunió amb l'ATM.

Des de la Favb donem suport a aquesta iniciativa i cridem les associacions de veïns i veïnes a participar-hi activament.

El transport públic és un dret, no un privilegi!

Comunicat FAVTarragona,  dimecres 09 d'abril de 2014

Amb aquesta Caminada volem REIVINDICAR la MOBILITAT TOVA , mitjançant la posada a punt de VIES VERDES,  com més verdes i naturals millor, aptes per a vianants i bicicletes,
i separades del tràfic motoritzat.
Aquestes VIES VERDES haurien de CONNECTAR els diferents nuclis de població del municipi i voltants:
a) Entre ells
b) Entre cadascun d’ells i el centre de la ciutat,
c) I amb l'Anella verda, és a dir, amb la llera del Francolí,
que es pot considerar com un braç de l'Anella verda que s’apropa als barris de Ponent)
...sense oblidar el Camí Vell del Llorito,
que porta a l’Anella verda des del centre històric de la ciutat.

Ho demanem en un moment bastant límit, ja que l’espai obert entre Bonavista i Torreforta està a punt d’ocupar-se,tant  per l’IKEA (PPU-10), com per uns equipaments esportius municipals previstos per als Jocs Mediterranis,i ambdós projectes estan a punt de començar a construir-se.

També volem anar estudiant les possibilitats de millorar les connexionsper a les persones i per a la fauna,
entre els diferents indrets de l’Anella verda, malgrat les autopistes que la parcel•len

Per unes VIES VERDES prou agradables!! (Manifest)

Comunicat FAVTerrassa,  dimecres 09 d'abril de 2014

El passat dissabte dia 5 d'Abril es va celebrar l’Assemblea General Ordinària 2014 de la FAVTerrassa (FAVT) on varen ser nomenats els càrrecs de la nova Junta executiva i es van aprovar tres mocions de la FAVT.

També ens varen adherir a tres manifest de la CONFAVC: pobresa energètica, solidaritat a la plantilla de PANRICO i la resolució sobre l'avortament lliure i gratuït així com al manifest STOP FAM TERRASSA.

El punt mes important d'aquesta Assemblea General, va consistir en la renovació i elecció d'una nova Junta Directiva. Deu de les Associacions de Veïns federades, van manifestar el seu compromís de formar part de la mateixa per aquesta legislatura.

Els càrrecs son els següents:
President : Emiliano Martínez i Navarro - AV Sant Pere Nord
Vicepresident : Ramón Clariana i Calvo - AV Poble Nou-Zona Esportiva
Secretari : José Miguel Sanz i Martínez - AV Torrent d'en Pere Parres
Tresorer : Toni García i González - AV Can Jofresa

VOCALS:
Miguel Hidalgo i Herrerias - AV Can Palet
José Luís Charles i Gracia - AV Font de L'Espardenyera
Jaume Alcañiz i Paredes - AV Gibraltar-Lluís Companys
Gregorio Ramírez i Cañada - AV La Cogullada
Joan Centelles i Centelles - AV La Maurina
David Lérida i Orta - AV Xúquer

I Dismifísics-Prou Barreres col·laborant en les Comissions d'accessibilitat i mobilitat, segons el conveni que vàrem signar conjuntament. (comunicat pdf + mocions aprovades)

 

Les entitats sotasignants, integrants de la plataforma Diagonal per a Tothom, i representatives de diversos moviments, col·lectius i sensibilitats socials, no acceptem la proposta de reforma de l’Avinguda Diagonal de Barcelona que planteja l’actual consistori.

Davant aquesta actuació, parcial i fins i tot provisional en un dels trams afectats (un malbaratament de recursos públics a mig termini), argumentem les següents raons:

1. L’Ajuntament va presentar una proposta tancada, acordada amb alguns comerciants, però amb molt poca capacitat d’incidència per part d’altres grups: no és la Diagonal per a tota la ciutadania de Barcelona, sinó la Diagonal que han dibuixat uns pocs. No hi ha hagut un veritable procés participatiu, obert i transparent i s’ha imposat un projecte amb una exposició pública pràcticament desconeguda que s’esgota el dimarts 8 d’abril de 2014. L’ajuntament ha passat per alt tot el procés participatiu previ a la Consulta de la Diagonal de l’any 2010, els treballs de les entitats veïnals, sindicals i d’entitats de mobilitat, i les recomanacions aprovades per unanimitat al Pacte per la Mobilitat. (lSeguir llegint comunicat pdf) (Al·legacions pdf)

 

Comunicat Entitats Poblenou,  dimarts 08 d'abril de 2014

L'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments convoca una RODA DE PREMSA,
Dia i hora: Dimecres 9 d'abril a les 11 hores
Lloc: Col·lectiu Ronda (Trafalgar, 50-53, baixos)

Habitants dels assentaments del Poblenou han començat a organitzar-se per recórrer la decisió del Ministerio de Empleo y Seguridad Social de denegar els permisos de residència sol·licitats arran del desallotjament de les naus de Puigcerdà i Pere IV, el passat 24 de juliol, donada la seva situació d’extrema vulnerabilitat.

Davant d’aquest nou panorama, convoquem als mitjans de comunicació a una roda de premsa el proper dimecres 9 d’abril a les 11 hores al Co·lectiu Ronda (c/ Trafalgar 50-52 baixos) per explicar els motius de les denegacions i la marxa dels recursos de reposició administrativa presentats, així com la problemàtica en matèria d’habitatge i treball que encara pateix aquest col·lectiu.
A la roda de premsa comptarem amb la presència de:


•    Portaveus de l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments
•    Habitants de les naus amb el permís de residència denegat.
•    Carles Perdiguero, advocat del Col·lectiu Ronda.
Contacte premsa: Manel Andreu: 639 258 006/ Homera Rosetti: 677 730 545
Més informació:  http://assembleasolidaria.org/ TWITTER: @ASolidriaP9

Comunicat Diagonal x a Tothom,  dilluns 07 d'abril de 2014

Les entitats sotasignants, integrants de la plataforma Diagonal per a Tothom, i representatives de diversos moviments, col·lectius i sensibilitats socials no acceptem aquesta proposta de reforma de la Diagonal que planteja l’actual consistori. Sense que s'hagi facilitat la participació ciutadana real, l'Ajuntament tancarà el període d'informació pública el proper dimarts 8 d'abril (consulteu www.diagonal.cat).

La necessària promoció de la bicicleta i del transport públic a la ciutat, la reducció de vehicles que cal assolir si volem una ciutat més habitable, amb uns nivells de contaminació legals i amb una major qualitat de vida, així com la urgent disminució dels accidents a Barcelona, demanen una altra reforma de la Diagonal, una reforma que pugui donar resposta a tots aquests reptes ciutadans que contempla la planificació municipal, però que paradoxalment queden lluny del plantejament d’aquest projecte, una Diagonal que sigui veritablement per a tothom.

Per això us convoquem a la roda de premsa que donarem dimarts 8 d'abril a les 11h a la plaça de les Glòries, davant la sortida de metro de l'edifici Hub, on entregarem el manifest conjunt de les entitats de la plataforma i anunciarem la presentació d'al•legacions.

Organitzen: Associació de Prevenció dels Accidents de Trànsit (P(A)T), Associació per a la promoció del Transport públic (PTP),  Bicicleta Club de Catalunya (BACC), Catalunya Camina, Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), Ecologistes en Acció de Catalunya (EAC), Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Unió General de Treballadors (UGT).


Més articles...
«IniciAnterior12345678910SegüentFinal»

Pàgina 1 de 76